Poluarea, prima frică de sănătate a belgienilor

Doar 27% dintre cei chestionați se tem că sunt victime ale unui act infracțional și doar 22% dintr-un act terorist.

Șaptezeci și șase la sută dintre belgieni consideră că poluarea mediului este principala amenințare pentru sănătatea lor, a dezvăluit marți un sondaj realizat de Oficiul European de Statistică Eurostat.

Întrebați toamna trecută despre evenimentele care ar putea să le dăuneze sănătății, belgienii au plasat poluarea drept prima preocupare (76% dintre respondenți), în fața fricii de a fi răniți într-un accident rutier (64%), sau riscul de a fi victima unei boli grave (60%).

Doar 27% dintre cei chestionați se tem că sunt victime ale unui act infracțional și doar 22% dintr-un act terorist.

La nivelul UE25, preocupările sunt ordonate într-o direcție similară cu cea din Belgia.

Printre principalele amenințări la adresa sănătății lor, europenii au plasat pe primul loc poluarea (61% din răspunsuri), înaintea accidentelor rutiere (51%), probabilitatea de a fi victima unei boli grave (49%). Criminalitatea și terorismul sunt considerate o amenințare doar de 31%, respectiv 20% dintre respondenți.

Pentru a citi, de asemenea: Elveția: nicio taxă ecologică pentru mașinile cele mai poluante.

Studiul a fost realizat în septembrie și octombrie anul trecut, cu 25.000 de persoane, inclusiv o mie bună numai în Belgia.


Sursă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *