[DIY] Creați-vă contorul de 48 de canale

Diverse experiențe făcute de membrii forums referitoare în special la aparatele electrocasnice mici și la gestionarea energiei.
Avatar de l'Utilisateur
ismael001
Învăț econologie
Învăț econologie
posturi: 40
Înregistrare: 08/12/10, 20:46




de ismael001 » 15/01/14, 00:51

chatelot16 a scris:arduino este un mod bun de măsurare

Personal prefer să fiu mulțumit de numărul de canale pe care le au și să folosesc mai multe atunci când nu este suficient, decât să pun o cartelă multiplexor

Eu îl folosesc pe cel mai ieftin, mai mic și cu card de memorie SD, dar am nevoie de o interfață de 3,3V
https://www.olimex.com/Products/Duino/P ... e-hardware

este mult mai rapid decât arduino de bază și poate juca pe osciloscop!

Îmi place ceasul tău în timp real
http://www.evola.fr/product_info.php/ho ... 1307-p-156


În prezent lucrez la un card electronic pentru a face un kit și poate să îl comercializez (inclusiv blocuri terminale, modul în timp real și ecran LCD). Există mai multe versiuni de Arduino, ezit între integrarea unui microcontroler ATMEGA328P-PU (microcontroler Arduino UNO) sau lăsarea posibilității utilizatorilor de a-și alege propriul Arduino.
Trebuie să știți că microcontrolerul gol ATMEGA328P-PU costă doar câțiva cenți de la angrosiști.

Îmi iau sfaturi :|
0 x

Avatar de l'Utilisateur
chatelot16
expert Econologue
expert Econologue
posturi: 6960
Înregistrare: 11/11/07, 17:33
Locul de amplasare: Angouleme
x 243




de chatelot16 » 15/01/14, 01:12

faceți o cartelă cu bloc terminal și mai ales interfață solidă rezistentă la interferențe, este o idee bună: arduino-ul simplu fără o interfață serioasă este foarte fragil

integrarea afișajului LCD este altceva: în funcție de aplicație, va fi în mod inutil prea scump sau prea mic ... în multe cazuri putem prefera să-l controlăm cu ajutorul unui computer și USB
0 x
Avatar de l'Utilisateur
elefant
expert Econologue
expert Econologue
posturi: 6646
Înregistrare: 28/07/06, 21:25
Locul de amplasare: Charleroi, centrul lumii ...
x 6




de elefant » 15/01/14, 09:27

Cred că la fel ca Chatelot: când practici acest gen de sport, ai un computer, cu condiția ca sistemul să poată înregistra în „stand alone”
0 x
PCQ elefant suprem de onoare éconologue ..... Sunt prea precaut, nu este suficient de bogat și prea leneș pentru a salva într-adevăr CO2! http://www.caroloo.be
Peter
Bun econolog!
Bun econolog!
posturi: 426
Înregistrare: 15/09/05, 02:20
x 132




de Peter » 16/01/14, 18:15

! interesant
De asemenea, folosesc portul serial pentru a înregistra datele de încărcare a bateriei sau alte date pe ansamblurile mele bazate pe microcontroler.
Există un software care să permită extragerea curbelor din datele trimise de portul serial în timp real?
0 x
Avatar de l'Utilisateur
chatelot16
expert Econologue
expert Econologue
posturi: 6960
Înregistrare: 11/11/07, 17:33
Locul de amplasare: Angouleme
x 243




de chatelot16 » 16/01/14, 18:29

în funcție de modul în care este utilizat portul serial?

puteți oricând să introduceți un fișier prin portul serial și apoi să citiți acest fișier prin Microsoft Exel sau Open Office Libre Office calc

aceste foi de calcul știu cum să importe un fișier text în tabel, trebuie doar să specificați care este virgula, spațiul sau orice altceva

indiferent dacă este vorba de birou gratuit sau Microsoft, lasă-te doar ghidat
0 x

Peter
Bun econolog!
Bun econolog!
posturi: 426
Înregistrare: 15/09/05, 02:20
x 132




de Peter » 16/01/14, 19:27

Da, asta fac în prezent, dar aș dori să afișez curbele în direct, de exemplu pentru a determina când temperatura este stabilă și pentru a trimite un nou setpoint.
0 x
Avatar de l'Utilisateur
ismael001
Învăț econologie
Învăț econologie
posturi: 40
Înregistrare: 08/12/10, 20:46




de ismael001 » 17/01/14, 23:13

Da, într-adevăr, este posibil să trasați curbe în timp real.


Dacă decideți să utilizați soluția gratuită (CoolTerm + Excel), am dezvoltat un script VBA pe Excel care permite deschiderea și trasarea curbelor în timp real dintr-un fișier * .txt (alimentat de CoolTerm) cu o rată minimă de reîmprospătare de 15 sec (pentru a da computerului timp pentru a compila și rula codul).

Tutorialul este prezentat în următoarea parte:

6. Configurarea software-ului de operare
6.1 CoolTerm
6.1.1 Coolterm și Excel: script VBA pentru afișarea curbelor în timp real
6.1.1.1 Setări Excel
6.1.1.2 Trasarea curbelor
6.1.1.3 Configurare de bază
6.1.1.4 Pornirea / oprirea trasării curbelor

http://rc-lab.fr/arduilog-v-01-appareil ... alogiques/

CoolTerm: http://freeware.the-meiers.org

Cartea de lucru Excel: http://rc-lab.fr/wp-content/uploads/201 ... ol.xls.zip

Pentru cei care folosesc doar intrările analogice ale Arduino, datele seriale trebuie trimise respectând următorul cadru:

Cod: Selectați toate


/*
Cet exemple permet de la tension analogique des 6 voies analogiques de l'Arduino, puis de transférer en Série.
La trame est la suivante : 

Numéro de mesure ; Tension_A0 ; Tension_A1 ; [...] ; Tension_A5

*/

int compteur  = 0 ;

void setup() {
  Serial.begin(9600);
}


void loop() {
  compteur +=1 ;
  float voltageA0 = analogRead(A0) * (5.0 / 1023.0);
  float voltageA1 = analogRead(A1) * (5.0 / 1023.0);
  float voltageA2 = analogRead(A2) * (5.0 / 1023.0);
  float voltageA3 = analogRead(A3) * (5.0 / 1023.0);
  float voltageA4 = analogRead(A4) * (5.0 / 1023.0);
  float voltageA5 = analogRead(A5) * (5.0 / 1023.0);

  Serial.print(compteur);
  Serial.print(";");
  Serial.print(voltageA0);
  Serial.print(";");
  Serial.print(voltageA1);
  Serial.print(";");
  Serial.print(voltageA2);
  Serial.print(";");
  Serial.print(voltageA3);
  Serial.print(";");
  Serial.print(voltageA4);
  Serial.print(";");
  Serial.println(voltageA5);
 delay(500);


}



Dacă ați decis să achiziționați software-ul MegunoLink, timpul de reîmprospătare este de 1 sec. Trebuie să mergeți la partea 6.2 MegunoLink


: Mrgreen: Și apropo, am o veste bună: schema de circuite este gata!
0 x
Peter
Bun econolog!
Bun econolog!
posturi: 426
Înregistrare: 15/09/05, 02:20
x 132




de Peter » 18/01/14, 13:28

Mulțumesc că voi încerca asta.
Pe de altă parte, în cele din urmă, aș dori să folosesc un pi zmeură pentru a înregistra datele și a desena curbele, va trebui să găsesc în continuare altceva.
0 x
Avatar de l'Utilisateur
ismael001
Învăț econologie
Învăț econologie
posturi: 40
Înregistrare: 08/12/10, 20:46




de ismael001 » 18/01/14, 13:31

Petrus a scris:Mulțumesc că voi încerca asta.
Pe de altă parte, în cele din urmă, aș dori să folosesc un pi zmeură pentru a înregistra datele și a desena curbele, va trebui să găsesc în continuare altceva.


Ah da, este o idee pe care o am și eu, dar există toată dezvoltarea unui software de făcut folosind gnuplot sau pyplot ... Nu pare a fi complicat ... Am nevoie doar de timp
0 x


Întoarceți-vă la "Laboratorul ecologic: experiențe diverse pentru econologie"

Cine este conectat?

Utilizatorii care navighează în acest sens forum : Nu există utilizatori înregistrați și oaspeți 1